Kategórie Kategórie

Vynikajúci recept na bohatú a hustú kapustnicu, ktorá by nemala chýbať na vašom sviatočnom stole

Kapustnica k sviatkom jednoducho neodmysliteľne patrí.

Je len na vás, či si ju pripravíte na vianočné sviatky alebo na Silvestra.


…a možno vám tak zachutí, že si ju uvaríte pri oboch týchto príležitostiach. Táto kapustnica je totižto skutočne vynikajúca — chutí naozaj skvele a je skutočne bohatá a poriadne hustá. Veríme, že si na nej pochutíte!

 

A ako si ju pripraviť? Postup je nasledovný.

 

Budete potrebovať:

 

  • 1,5 kg kyslej kapusty
  • 600 g bravčového mäsa
  • 2 cibule
  • 4 ks bobkového listu
  • štipku muškátového oriešku
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g sušených húb
  • 3 PL mletej červenej sladkej papriky
  • 3 litre vody
  • 6 kociek kuracieho bujónu
  • 2,5 nožičky klobásy
  • 40 g paradajkového pretlaku
  • 4 ks zemiakov
  • olej
  • mleté čierne korenie

 

Postup:

 

  1. Na drobno pokrájanú cibuľku si speňte na oleji. Pridajte umyté a na kocky nakrájané bravčové mäso, bobkové listy, muškátový oriešok a pomaly duste.
  2. Sušené huby namočte do misky s vlažnou vodou. Keď bude mäso v polomäkké, pridajte mletú červenú papriku a namočené huby. 
  3. Nechajte si zovrieť 3 litre vody a rozpustite v nej 6 kociek kuracieho bujónu. 
  4. Keď bude mäso takmer mäkké (po cca 10-15 minútach), pridajte k nemu umytú kyslú kapustu, nakrájaný cesnak a zemiaky. Všetko zalejte horúcim bujónom.
  5. Kapustnicu nechajte variť 20-30 minút. Na záver ju ochutnajte a dochuťte soľou a čiernym korením. 
  6. Keď budú mäso a zemiaky úplne mäkké, pridajte paradajkový pretlak a nechajte ju ešte raz prevrieť. Na záver pridajte na kolieska nakrájanú klobásu. Hotovo!

 

Želáme vám dobrú chuť! 

fajnotky.sk

Nenašli sa žiadne príspevky

Nový príspevok

Komentáre