Kategórie Kategórie

Očaríte ním celú rodinu. Toto je recept na ten najlepší zemiakovo-cibuľový šalát, aký ste kedy jedli

Zemiakovo-cibuľový šalát k sviatkom jednoducho neodmysliteľne patrí.

Máte naň svoj osvedčený recept?


Receptov na tento šalát nájdete na internete naozaj veľa. V niektorom je cibule viac, v inom menej, v niektorom nesmú chýbať zavárané uhorky, v ďalších dokonca môžete nájsť vajíčka. Keď však vyskúšate tento recept, je takmer isté, že pri ňom už aj zostanete.

 

Skvelé je na ňom aj to, že doň nejde žiaden olej, takže vám z neho určite nebude ťažko. Na vašom vianočnom stole sa bude vynímať, no samozrejme si ho môžete pripraviť kedykoľvek počas roka. Vynikajúco sa hodí ako k rybám, tak i k rezňom. Mnohí ľudia ho však dokážu jesť aj samostatne, nakoľko chutí naozaj skvele. Nakoniec, vyskúšajte sami:

 

Budeme potrebovať:

 

  • 1,5 kg zemiakov
  • 2 väčšie cibule
  • 2 naberačky vriacej vody 
  • 2 zeleninové bujóny
  • 2 PL cukru
  • 3 PL octu
  • 1 PL horčice
  • 4-5 kyslých uhoriek
  • soľ

 

Postup je nasledovný

 

Na drobno si nakrájajte 2 cibule a zalejte ich dvomi naberačkami vriacej vody, v ktorých rozpustíte zeleninový bujón (podľa chuti môžete pridať aj slepačí či hovädzí, alebo použiť 2 naberačky slepačieho či hovädzieho vývaru). 

 

Do tejto zmesi pridajte 2 PL cukru, 3 PL octu, 1 PL horčice, soľ a všetko poriadne premiešajte. Zmes dajte vychladnúť do chladničky. 

 

Zatiaľ si uvarte 1,5 kg zemiakov, ktoré následne klasicky pretlačíte. Pridajte k nim 4-5 kyslých uhoriek nakrájaných na drobno a všetko nasypte do vychladenej zmesi z cibule. Všetko poriadne premiešajte a ak sa vám zdá, že šalát je príliš suchý, prilejte trocha šťavy zo zaváraných uhoriek.

 

Šalát nechajte cez noc odstáť v chladničke a podávajte ho na druhý deň. Uvidíte, že sa ho nebudete vedieť dojesť. Želáme dobrú chuť! 

Na štedrovečernom stole by samozrejme nemalo chýbať ani niečo na prípitok. Vybrať si môžete aj z našej ponuky. 

 

20.30
13.50
17.50
16.50
9.98
39.90
fajnotky.sk

Nenašli sa žiadne príspevky

Nový príspevok

Komentáre